5 ärsyttävintä tapaa Twitterissä

Kaikilla ihmisillä on ärsyttäviä tapoja. Työpaikoilla ja vapaa-ajalla. Jokaista meistä ärsyttää jokin toisen ihmisen tavoista. Joku tärisyttää pöytää jalallaan, niin että voi ei pysy leivän päällä. Toinen niistää aivan liian näyttävästi ja kovaäänisesti. Nyt on aika listata ärsyttävimmät tavat Twitterissä. Oletko sinä Twitterin nenänkaivaja?

5 ärsyttävintä tapaa twitterissä

Säästä muiden hermoja – ota onkeesi näistä viidestä ärsyttävimmästä tavasta!

1. Hei minä olen muna!

Yksi varma tapa välttää seuraajien kertymistä on käyttää Twitterin oletuskuvaa. Tuota vihreällä tai oranssilla taustalla esiintyvää valkoista soikeaa. Munaa. Yleensä tämä kertoo siitä, että käyttäjä on uusi, eikä hänellä todennäköisesti ole mitään sanottavaa. Tämä on ymmärrettävää. Mutta kun kyseessä on aktiivisesti Twitteriä käyttävä henkilö niin ei muna maistu. Itse en seuraa(99% tapauksista) yhtään henkilöä, joka ei ole vaihtanut oletuskuvan tilalle jotain omaperäisempää.

Tästä yhtenä esimerkkinä afterdawn.comin perustaja Petteri Pyyny (@pyyny), joka vihdoin pari viikkoa sitten päätyi vaihtamaan oletusmunakuvan tilalle jotain muuta. Kiitos siitä!

2. Kerta oksennus feedin täydeltä

On hienoa, että yhä useampi suomalainen yritys löytää tiensä sosiaaliseen mediaan ja etenkin (toistaiseksi) hieman vähemmän käytettyyn Twitteriin. Nyt toivon jo kuitenkin, että Twittertilien ylläpitäjät opettelisivat ko. median käytön ennenkuin sitä aletaan käyttää. Pari viikkoa voi tehdä mitä lystää, ei kukaan kuitenkaan heti löydä ja huomaa…

Tämä on yksi suurimmista triggereistä, joka ajaa ihmiset painamaan ”unfollow” nappia Twitterissä. Nimittäin kerta oksennus feedin täydeltä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se kun yksittäinen Twitter-käyttäjä täyttää koko feedin, aikajanan, viestilistan. Useammin kuin kerran päivässä.

Tällä viikolla päädyin vihdoin sanomaan ei-kiitos Kauppalehden Twitter-feedille. Enkä ollut mielipiteeni kanssa yksin; @skuuppiry@JesseGranlund ja @jjaone komppasivat.

3. Paha, pahempi, Facebook

Laiska saa olla, muttei sentään tyhmä. Facebook tarjoaa kivasti linkitystoiminnon Twitterin kanssa. Kaikki mitä julkaiset Facebookissa ilmestyy myös automaattisesti Twitteriin. Harmi vaan, että jo linkit paljastavat, että nyt on käytetty Facebook-linkitystä. Harva myöskään tykkää, että useasti linkit johtavat Facebookkiin.

Twiittaa tai älä. Facebookista tuleva spämmi on ärsyttävää. Kirjoita asiasi erikseen Twitteriin. Näillä kahdella on eri kohderyhmät ja käyttötarkoitukset. Jos haluat helpottaa sisällön tuottamista sosiaalisessa mediassa, niin käytä esimerkiksi bufferapp.com:ia tai dlvr.it tyylisiä ratkaisuja, jotta sama viesti menee eri medioihin, mutta median vaatimalla tavalla!

4. Twitterbotit

Tämä koskee niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin. Kun joku mainitsee sinut Twitterissä on ensinnäkin kohteliasta ja toiseksi itsesi kannalta hyödyllistä vastata kun joku kysyy tai mainitseen sinut. Botit pommittavat twiittejä jatkuvalla syötöllä, mutta eivät reagoi kun heidät mainitaan.

Botti voi olla tässä tapauksessa myös manuaalisesti twiittaava yksityishenkilö tai yritys, joka ei vastaa kun hänelle puhutaan tai hänet mainitaan Twitterissä.

5. RT spämmerit

On kiva, että jos näet jonkun toisen twiitin hyödylliseksi, hauskaksi, jakamisen arvoiseksti, että jaat sen seuraajillesi. Jossain menee kuitenkin raja. Kaikkia feedin twiittejä ei tarvitse uudelleen twiitata, etenkin jos niihin ei lisää omaa kommenttia. Tässä on hyvin ansioituneita twiittaajia mm. @TuomasEnbuske ja kuulemma minä @lehtuska.

@piilotettuaarre kirjoitti blogissaan reseptin, jonka ansiosta pystyt edelleen seuraamaan lempi twiittajiasi, mutta pääset eroon RT spämmistä!

Oletko samaa mieltä listasta vai puuttuuko siitä jokin ärsyttävyys mikä on ylitse muiden? Jätä kommentti tai lähesty twiitillä käyttäjää @lehtuska.

Mainokset

5 thoughts on “5 ärsyttävintä tapaa Twitterissä

 1. Itsekin ihmetellyt sekä Kauppalehden että Suomen Kuvalehden Twitter & FB -virtaa. Medialla etunenässä pitäisi olla taju viestinnästä? Joko SK:lla ajastuksissa moka vai onko tarkoituksellista, että FB-postauksia tosi paljon perjantaisin aamulla klo 5 – 6. Uteliaisuuttani tutkailin SK:n FB-historian lataamalla sen Exceliin. Tulokset löytyvät mun OneDrivesta: http://1drv.ms/1fPOD1F

  • Kauppalehti ja Suomen Kuvalehti eivät todellakaan ole ainoita. Suomessa yritykset tuntuvat muutenkin vasta nyt toipuvan Facebookin tulosta ja pahimmatkin vastarannan kiiskit alkavat raahautua sinne. Twitter on siis niin markkinointi- ja somepalveluita myyvien kuin ostavien yritysten mielestä liian pieni ja tuntematon palvelu. Sillä lisäselityksellä, että se ei ole vielä kovin iso Suomessa.

   Mielestäni esimerkiksi @ValtionRautatie teki loistavaa duunia, jonka lopputuloksena VR saapui aivan oikeasti myös Twitteriin tunnuksella @VRpalvelu.

   SK FB kuvio kuulostaa siltä, että he eivät ole huomioineet aikavyöhykkeitä. Yleisesti API-rajapinnoissa on oletuksena UTC kun taas Suomessa pitäisi käyttää UTC+2. Virheeltä tuo minusta myös vaikuttaa. Toinen vaihtoehto on se, että palvelimella tapahtuu ajastettu ajo aikaan jolloin palvelin ei ole muuten rasituksen alla. Tavoittavuuden kannalta ei olisi kovin viisasta.

   Kiitos tarkentavan excelin jakamisesta!

 2. Olipa hauska ja hyödyllinen kirjoitus, luin ajatuksella läpi, vaikka itse en yrittäjä enää olekaan (vielä…)
  Yksi kysymys heräsi, koska itse olen ahkera twiittaileen muiden twiittejä-
  miten RT : iin saa lisättyä kommentin, ei onnistu ainakaan minulla?

  • Kiitos palautteesta! Käyttämällä twitteriä perinteisesti twitter.com verkkosivulla tämä ei olekaan vielä mahdollista. Sen sijaan esimerkiksi Twitter tarjoaa tämän mahdollisuuden omassa sovelluksessaan Tweetdeck.com:ssa. Retweetatessa tulee valikko, jossa saa valita haluaako vain RT viestin sellaisenaan vai haluaako siihen lisätä oman kommentin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s