Tapaus: Hintatiedustelu sähköpostilla

Tiedustelin vastikään sähköpostitse eräältä turkulaiselta yritykseltä hintatietoja. Olen tilaamassa muovista itse suunnittelemaani kotelointia erästä projektia varten. Jotenkin en yllättynyt kun yhdenkään ko. alan yrityksen sivuilla ei ollut mitään hintatietoja. Ei tuntityön hintaa, eikä materiaalikustannuksia. Tosiaan päädyin tiedustelemaan hintoja sähköpostilla…

Yhteydenottolomake

Löysin yrityksen sivuilta lomakkeen ja päädyin ottamaan yhteyttä sen kautta. Näihin ei yleensä ole ollut ainakaan minun kohdallani kovin suuri vastausprosentti. Vastauksenkin saadessani siihen on mennyt viikkoja. Nyt yllätyksekseni sainkin ensimmäisen vastausmeilin jo samana päivänä! En ensisilmäilyllä nähnyt meilissä hintaa. Noh, ehkäpä en kuvaillut tarvettani tarpeeksi selkeästi ja heidän tarvitsee saada lisätietoja hinnan laskemiseksi.

Niinhän sitä luulisi..

Minulle kerrottiin tarkasti millä tekniikalla ja mistä materiaalista halauamani kotelo olisi heillä mahdollista toteuttaa. Ei hintaa. Ei tarkentavia kysymyksiä. Niinpä päädyin vain vastaamaan:

Hei, Mitä tämä mahtaisi kustantaa? – Juho Lehtinen, LehtuMedia

Todennäköisesti kaikki eivät ole kanssani samaa mieltä tästä, mutta mielestäni tämä oli aivan turha lisävaihe ja jopa hieman turhauttava sellainen.

Vaustaus numero kaksi

Vain jo pari minuuttia myöhemmin sain uuden meilin! Nyt odotin jo innoissani hintatietoja, josko vihdoinkin saisin tietää kustannuksista. Mutta ei.. Nyt minulta kysyttiin tarkentavia speksejä, johon vastasin tasan tarkkaan sen mitä kysyttiin. Nyt jo oikeasti toivon saavani vastauksen..

Vihdoin haluamani vastaus!

Vastaus viesti alkoi nyt kolmella kysymyksellä ja yhdellä ehdotuksella, jota seurasi hintatieto yhdeltä kotelolta ja toteamus, että maksamalla 80% lisää saisi 5 yksikköä haluamaani koteloa! Hienoa! Ystäväni Jesse teki suunnitelmani pohjalta 3D-mallin koteloinnista. Lähetin kuvan firmalle ja tiedustelin vielä, olisiko kantta mahdollista saada matta mustana. Sillä tähän asti on ollut puhetta heidän puoleltaan vain akryylistä ja teippauksesta. Nyt sain vastauksen, että mattamusta onnistuu helpoiten teippaamalla. Mattamustaa muovia/akryyliä ei ole heti saatavilla. Sain myös tarkentavan kysymyksen. Vastasin ja päädyin jälleen repimään hohtimilla tietoja myyjältä.

Onko matta mustaa materiaalia mahdollista tilata?

Sain vastauksen, että on mahdollista. Lisäksi minulle kerrottiin minkä kokoinen levy olisi. Ilmeisesti tällä haettiin takaa sitä, että joutuisin pulittamaan koko levyn omasta pussistani ja levy on huomattavasti suurempi kuin mitä minun yhteen koteloon sitä kuluisi. En tiedä oliko tarkoituksena päättää keskustelu tähän vai mitä. Päädyin kuitenkin vielä tiedustelemaan, että paljonko tämä tekisi lisähintaa. Nyt olen odotellut vastausta jo viikon.

Viestejä on nyt vaihdettu 1+10 ja ollaan tilanteessa, jossa minä odotan jälleen hintatietoja..

Jari Parantaisen Pöllitästä-blogissa olikin juuri sopivasti uusi postaus liittyen tarjouksiin: Tarjous tappaa yrittäjiä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s