Miksi kotisivuni eivät näy Googlessa?

Tähän kysymykseen törmään vähintään kerran viikossa. Vuodesta toiseen. Ilman sisältöä, et ole kiinnostava ja kun et ole kiinnostava et myöskään näy missään. Tämä tosin on vain puoli totuutta. Onko kotisivuillasi sisältöä? Tarkoitan, että onko sivuillasi muutakin sisältöä kuin kuvia? Google, muiden hakukoneiden tavoin, ymmärtää edelleen heikosti kuvia. Tekstisisältö sivuilla ratkaisee. Googlella haetaan tuloksia sanayhdistelmillä ja hakukone vertaa haettavia sanoja sivuilla olevaan sisältöön.

Mistä muuten tiedät, ettet näy Googlessa?

Kertoivatko asiakkaasi sinulle, etteivät löytäneet sinua googlettamalla? Kertoivatko asiasta työntekijäsi? Vai totesitko tämän itse testaamalla? Hyvä, sillä nyt olet miettinyt ongelman lähteen. Uskot mitä muut sanovat, etkä mieti ollenkaan millä hakusanoilla kotisivujasi on yritetty etsiä. Mietitäänpä, jos kotisivusi nimi olisi Huovutettu keinutuoli. Sivuston sisältö koskee huovutettavia hansikkaita ja -sukkia, jotka on tehty keinutuolissa. Tässä tapauksessa on hyvä löytyä mahdollisimman korkealta hakutuloksista blogin nimellä. Lisäksi todennäköisesti kotisivu löytyy helposti millä tahansa sanayhdistelmällä, missä mainitaan huovutuksesta.

Mitä sitten, kun kotisivusi nimi on Kallen kotisivu? Kalle-nimisiä ihmisiä on paljon. Monella on oma kotisivu. On vaikea erottua muista ja tuskin kukaan etsii sivustoltasi löytyvää sisältöä edellä mainituilla hakusanoilla. Kallen kotisivulla kerrotaan jalkapalloharrastuksesta ja siitä, mistä löytyy halvalla käytettyjä futisvermeitä. Tällöin kotisivun olisi hyvä löytyä hakusanoilla kuten ”jalkapallovarusteet”, ”jalkapalloharrastus”, ”käytetyt jalkapallovarusteet”. Parempaan hakukonenäkyvyyteen pääsemiseksi suosittelisin vaihtamaan myös kotisivun otsikon.

Sivuillani on sisältöä, mutta sitä ei löydy googlettamalla mitenkään!? 😥

Tässä tapauksessa kotisivusi ovat mahdollisesti melko uudet ja/tai niihin ei linkata miltään muulta sivustolta. Tällöin hakukoneiden on lähes mahdotonta löytää sivustoasi ja indeksoida sitä. Tähän on kuitenkin helppo lääke. Kerro hakukoneille kotisivuistasi. Googlelle voit kertoa sivustosi osoitteen lisäämällä sen heidän hakemistoonsaSuosittelen myös lisäämään vähintään Microsoftin Bing hakukoneeseen kotisivusi osoitteen. Lisäksi, mikäli kyseessä on blogi, kannattaa se lisätä blogilistaan.

Muutamasta päivästä pariin viikkoon voi mennä ennenkuin hakukoneet ehtivät indeksoida sivustosi, mutta sen jälkeen löydyt hakukoneista ainakin joillain hakusanoilla. Tuskin vielä kuitenkaan ensimmäiseltä tai toiselta sivulta. Sitten vain tuottamaan laadukasta sisältöä ja lukemaan hakukoneoptimointioppaita!

SoMe on ystäväsi

Useilla meistä on Facebookissa satoja, ellei jopa tuhansia kavereita. Twitterissä hieman hiljaisemmin muutamasta kymmenestä muutamaan sataan seuraajaan. Lisää siis kotisivujesi osoite myös profiilitietoihisi sosiaalisessa mediassa. Vaikkei kukaan klikkaisi. Google ennenpitkää huomaa sen silti. Lisää kävijöitä ja näkyvyyttä kotisivuillesi saat kun jaat tilapäivityksessäsi linkin sivuillesi aina kun olet tehnyt ja lisännyt sinne uutta sisältöä.

Muista, että jos omistat kotisivut, älä häpeä sitä. Aina kun kommentoit blogeissa, foorumeilla, uutispalstoilla tai luot uuden SoMe-profiilin. Muista lisätä kotisivusi osoite tietoihin ainakin silloin kun sitä kysytään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s