Postin pakettiautomaatti

Sain myytyä vanhan iPhonen kaverille ja hän pyysi, että lähettäisin paketin hänen lähipostin sijaan pakettiautomaattiin. Ajattelin, että no mikäpäs siinä. Sain kaverilta lähimmän pakettiautomaatin tiedot ja menin omaan lähipostiini, joka on R-kioskin yhteydessä.

Laitoin paketin tiskille ja sanoin kysyvästi, että tämmönen pitäisi saada lähetettyä pakettiautomaattiin. Paketti oli myyntipakkauksessa ja huomautin myyjälle, että aion kyllä laittaa sen vielä johonkin postikelpoisempaan pakettiin. Myyjä näytti vieläkin hölmistyneeltä. Hän sai sanotuksi, että ”mitenköhän tämä nyt..”, ”ei meille ole tämmöistä..”. Takahuoneesta tuli vielä toinen asteenverran ryppyisempi naispuolinen asiakaspyöveli ja naurahti, että ”ei me näitä hoideta”, ”sinun pitää mennä johonkin s-paikkaan missä niitä pakettiautomaatteja vissiin on”. Mietin jo, että mitä heeelvettiä tääl tapahtuu. Kurttuisempi asiakaspyöveli totesi vielä, että ”meille kyllä tulee pakettiautomaatista paketteja, mutta me ei voida lähettää niihin”, johon totesin ”onpa kyl typerä systeemi”, ryppypyöveli totesi takaisin ”ei minusta ^_^”. Lähdin sitten naurujen saattelemana pois R-kioskipostiasiakasvihaajaliikkeestä.

Sitä vitutuksen tunnetta on vaikea sanoin kuvailla mikä tästä ”asiakaspalvelu” tilanteesta tuli. Ensinnäkin, mitä helvettiä minunko pitäisi tietää, että postin pakettiautomaatti on noin rajoittunut systeemi. Toiseksi, miksei postin parissa työskentelevät ihmiset osanneet auttaa asiassa. Kolmanneksi kyllä niitä automaatteja on muuallakin kuin s-paikoissa. Neljänneksi, voinhan minä verkkokaupoistakin tilatessa valita haluanko paketin kotiovelle, lähipostiin vai pakettiautomaattiin. Kerrassaan hieno systeemi.

R-kioski ja Itella ei ilmeisesti näe tarpeelliseksi kouluttaa henkilökuntaansa uusien palveluiden osalta. Toisaalta miksi pitäisi? Siinä on kaksi Suomen suurinta monopolia. Kuluttajalla ei ole vara valita kun vaihtoehtoja ei ole.

ps. myöhemmin kaveri laittoi meiliä, että hänen piti käydä postin verkkosivuilla valitsemassa, että haluaa postipaketit toimitettaviksi pakettiautomaattiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s