5 perusasiaa Twitteristä, jotka sinun pitäisi tietää

Kirjoitin aikaisemmin blogissa postauksen 5 ärsyttävää tapaa Twitterissä. Tämä keräsi ihan mukavasti palautetta Twitterissä ja roimasti kävijöitä blogille. Muutama lukija antoi myös palautetta, joiden seurauksesta tämä postaus syntyi.

ja

Pitemmittä puheitta, tästä alkaa lista lyhenteistä, joihin Twitterissä törmää jatkuvasti.

RT

Tulee englannin kielen sanasta retweet, eli suomeksi uudelleen twiittaus. Kun luet Twitterissä toisen käyttäjän twiitin ja pidät siitä tai haluat jostain muusta syystä jakaa sen seuraajillesi. Tätä kutsutaan retweetiksi. Eli käytännössä twiittaat toisen käyttäjän twiitin uudelleen omille seuraajillesi.

VIA ja BY

Käytetään yleisesti englannin kielessä kun jokin asia on tapahtunu jonkin kautta tai ansiosta. Esimerkiksi I got the address via SMS – sain osoitteen teksiviestinä. Seuraavassa mallia, miten tätä käytetään twitterissä:

Käytännössä via @tunnus viestin lopussa tarkoittaa, että jaettu sisältö oli tältä @tunnus henkilöltä. Toisinaan saattaa myös törmätä tapaan käyttää via tilalla englannin kielen sanaa by, mutta tarkoitus on sama.

MT

Tätä voi olla ensinäkemältä vaikea ymmärtää, mutta pienen selityksen jälkeen käy hyvin järkeen. Perinteisesti kun twitterissä jakaa toisen käyttäjän twiittauksen tätä kutsutaan retwtiittaamiseksi (RT). Tästä erotuksena on MT jos joku muokkaa ja/tai lisää oman kommentin retweettiin. MT tulee englannin kielen sanoista modified tweet, eli muokattu twiitti.

#

Risuaita, hashtag on vain merkki, jonka tarkoituksena on erottaa tunnistesanat sisällöstä. Hashtagit toimivat ikään kuin tageina tai kategorioina, ehkäpä keskustelutunniste voisi olla myös toimiva suomennos. Hashtagien avulla voit käydä ja seurata keskustelua ihmisten välillä, joita sinä et muuten seuraa ja jotka eivät seuraa sinua. Esimerkiksi Suomen leijonia kannustetaan ja kommentoidaan hashtagilla #leijonat.

TV-ohjelmissa hashtagit helpottavat kommentointia.
Viesti jos hashtageja ei olisi:

Ei hitto miten hyvä laulaja nelosella nyt!

Viesti hashtagin kanssa

Ei hitto miten hyvä laulaja! #tvof

Ensimmäisestä viestistä ei käy selville mikä ohjelma on kyseessä ja viestin näkevät vain käyttäjät, jotka seuraavat twiitin kirjoittajaa. Lisähyötynä TV-kanavien on helppo suodattaa hashtagilla jätetyt viestit ja näyttää niitä ohjelmassa.

#FF

Lyhenne englannin kielen sanoista follow friday, eli seuraamis perjantai näin vapaasti suomennettuna. Tämä on siis hashtagi, jolla on historia. Twitter käyttäjät aloittivat jo vuonna 2009 tavan kertoa muille käyttäjille ketä kannattaa seurata. Käyttäjät siis suosittelevat perjantaisin uusia seurattavia käyttäjiä #FF hashtagin avulla. Seuraamalla #FF hashtagia voit löytää paljon uusia mielenkiintoisia seurattavia Twitterissä.

Entäs mitä tämä tarkoittaa

Listasin yleisimpiä lyhenteitä, joita minulta kysyttiin ja mitä minulle tuli mieleen. Listasta varmasti puuttuu jotain, joten jos hämmästyttää kummastuttaa, niin heitä kyssärillä!

Kirjoita kommentti, mitä pidit selityksistä tai jos et ymmärtänyt, jotain teen parhaani asian avaamiseksi sinulle!

Heitäthän myös viestiä Twitterissä @lehtuskalle, kiitos:)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s