Twitterin uusi ”Facebook” lookki

Huh! Kesken surffailun Twitter vaihtoi muotoaan!

Twitter ulkoasu uudistus

Ihmettelin jo eilen maanantai-iltana kun kaveri sanoi Skypessä, että Twitterin ulkoasu vaihtui kesken surffailun. Ajattelin, että hänellä on varmaan joku vanhempi versio ollut käytössä ja nyt vasta tuli uusi ulkoasu. Tänään huomasin kuitenkin saman asian. Twitter tosiaan päivitti ulkoasuaan.

Yllä olevan kuvan mukaisesti Uusi Twitter näyttää entistä enemmän Facebookmaiselta ja aavistuksen verran, jopa sekavalta. Tiedustelin kanssa twiittaajilta, joko heillekin on uutta ulkoasua ollut tarjolla ja sainkin mukavasti vastauksia. Uudistus sai heti roimasti, jopa hieman kärkästäkin palautetta.

Ei tässä kuitenkaan ole syytä murheeseen. Uudistus näytti vaikuttavan ainoastaan ”minä” sivulle. Eli kun katselet itseäsi tai joku muu katselee tietojasi. Käytännössä tämä uudistus monipuolistaa ja ehkä jopa helpottaa twiittaajien profiilien tutkimista. Näytetään mahdollisimman paljon dataa yksittäisestä käyttäjästä kerralla. Tämän jälkeen on entistä helpompi tehdä päätös seuraamiseen ryhtymisestä tai siitä toisesta.

Vaikuttaako uudistus minuun?

Kyllä. Käytit sitten twitter.comia, tweetdeckiä tai hootsuitea twittermaailmassa, niin uudistuksella on vaikutusta myös sinuun. Ainakin jos haaveilet uusista seuraajista.

Aikaisemmin seuraajia vaille jäi(ja jää edelleen) jos Bio on täyttämättä ja avatarina komeilee Twitterin oletus muna. Uudistuksen myötä on mahdollista valita itsellensä ”header” kuva, eli sivun ylälaitaan tuleva kuva, joka jää hieman avatarin taakse. Uskon, että jatkossakin Bio ja muna vaikuttavat enemmän päätökseen seuraamisesta, mutta header taustakuva on yksi uusi tekijä lisää tässä sopassa.

Uusi käyttäjän esittelysivu paljastaa myös enemmän numeroita kuin aikaisemmin. Tweetit, jaetut kuvat/videot, kuinka useaa seuraat, kuinka monta seuraajaa sinulla on, kuinka paljon olet hakannut ”tykkää” nappia ja minkä verran sinulta löytyy listoja.

Mitä lähempänä profiilisi on oletusasetuksia, sitä lähempänä nollaa seuraajamääräsi pysyvät.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s